Čebelar na obisku

V sklopu projekta smo pripravili brezplačne delavnice Čebelar na obisku, ki jih bomo izvedli v 25 vrtčevskih skupinah oziroma razredih, za kar 500 otrok in učencev. Delavnice so bile sprva načrtovane v pomladnih mesecih, vendar nam jo je takrat korona poštno zagodla. Upamo, da nam jih bo uspelo izpeljati tokrat. Za nami je že osem uspešnih delavnic, nad katerimi so navdušeni tako otroci, kot strokovni delavci.

Prvi del delavnic je namenjen spoznavanju življenja čebel, delu čebelarja in ohranjanju čebel. Otroci in učenci nato v drugem delu s pomočjo čebelarske opreme, čebeljih produktov in številnih didaktičnih pripomočkov, ki se skrivajo v čebelarskem končku, aktivno spoznavajo delo čebelarja, čebelje produkte, razvoj čebele, zgradbo čebele, nastanek medu in veliko drugega. Na koncu pa se posvetimo še panjskim končnicam, ki so pomemben del naše kulturne dediščine. Vsak udeleženec delavnice si nato poslika svojo panjsko končnico, ki mu ostane za spomin.

Kljub zelo neobičajnim časom, v katerih smo se znašli, me delavnice v vrtcih in šolah, ter neskončno otroško navdušenje nad čebelami spomnijo na to, da smo čebelarji na pravi poti. Naše trdo delo, ki ga vlagamo v čebele, napor, ki ga vlagamo v njihovo preživetja in skrb za boljši in bolj zdrav življenjski prostor, vse to nas vodi v boljši jutri.

Projekt se bliža h koncu. Če vas zanima še kaj več, obiščite stran www.cebelar.com.

Naj medi!