PODARITE DEL DOHODNINE ČEBELARSKEMU DRUŠTVU STIČNA

Čebelarsko društvo Stična je prostovoljna in neprofitna organizacija, ki združuje čebelarje na širšem stiškem območju. Za nami je več kot 80 let uspešnega društvenega delovanja, tradicija na tem področju pa je seveda veliko starejša.

Vsak davkoplačevalec ima možnost, da del dohodnine nameni za podporo lokalnim društvom ali verskim skupnostim. Če se še niste odločili komu bi ta del dohodnine namenili vas lepo prosimo, da jo namenite Čebelarskemu društvu Stična. Vas to nič ne stane za delovanje društva pa je to velikega pomena.

Osnovni vir sredstev so članarine, ki jih plačujejo člani društva, prav vsi pa nam lahko pomagate z namenitvijo dela dohodnine, kar omogoča Zakon o dohodnini. V kolikor se za to ne odločite, 1% vaše dohodnine roma v proračun Republike Slovenije in ne dobrodelnim organizacijam.

 Vaša donacija dela dohodnine ne vpliva na višino odmerjene dohodnine. V primeru, da morate del dohodnine doplačati, zaradi donacije vaš znesek ne bo višji.

 V društvu se vam za donacijo že vnaprej zahvaljujemo, saj boste z njo pripomogli k še obsežnejšemu in kvalitetnejšemu delovanju društva. Donacijo je potrebno oddati najkasneje do 31. decembra 2023.

Veseli bomo, če boste k izpolnitvi obrazca povabili tudi svoje družinske člane sorodnike in prijatelje. Zahtevek lahko oddate  tudi prek spletnega portala ali aplikacije eDavki.

Čebelarsko društvo Stična

PROŠNJA ZA DOHODNINO 2023_obrazec