Pridelava propolisa

Podjetje SITIK, ki je v lasti SAMOSTANA STIČNA je zainteresirano za odkup propolisa od lokalnih pridelovalcev . V ta namen smo se v sodelovanju s ČD Krka odločili, da povabimo vse čebelarje iz občine Ivančna gorica, da pridelavo propolisa vključijo v svoj proizvodni program. Tako bi bila to še ena dodatna možnost zaslužka ali vsaj pokrivanja stroškov, saj čebelarjem v zadnjih dveh letih vreme ni naklonjeno.

Kjer je pridelava propolisa za mnoge čebelarje novost in na tem področju nimamo izkušenj smo se s ČZS dogovorili, da organizirajo izredno izobraževanje čebelarjev na temo Pridelava propolisa. Seminar bo potekal v dveh delih in sicer:

  • Praktični del vodi g. Tomaž Samec v učnem čebelnjaku pri OŠ Stična, četrtek, 18.6.2020, ob 15:30 uri.
  • Teoretični del vodi g. Vlado Avguštin v Gasilskem domu Stična, torek, 30.6.2020, ob 16:00 uri.

Z podjetjem SITIK je dogovorjeno, da pripravi ponudbo za odkup vseh pridelanih količin s ceno in ostalimi odkupnimi pogoji. Propolis bo podjetje odkupovalo individualno od vsakega čebelarja posebej.

Vse čebelarje vabim, da se udeležite izobraževanja tako teoretičnega in praktičnega. Na tem izobraževanju bodo predstavljene vse tehnike pridobivanja propolisa, kot oprema ter ostali pripomočki itd.

Prosimo, da udeležbo na predavanju sporočite na tel. št. 031 351 121 ali na e- naslov: pevec.jozi@gmail.com.

 

Naj medi!