Slovenski tradicionalni zajtrk letos drugače

Epidemija, ki je zaznamovala letošnjo jesen, je močno spremenila potek številnih dogodkov, med drugim tudi Slovenskega tradicionalnega zajtrka. Čebelarji smo se nastali situaciji prilagodili, ter se na pobudo ČZS povezali z vrtci in šolami.

V čebelarskem društvu Stična smo vodstvo vrtcev in šol nagovorili z elektronsko pošto, ter jim pomagali s povezavami do poučnih spletnih strani. Učitelji so ponujeno gradivo z veseljem sprejeli, tako da bodo učenci v petek, 20. novembra 2020, v spletnih učilnicah tako ali drugače spoznavali življenje čebel, delo čebelarjev ter pomen Slovenskega tradicionalnega zajtrka.

Namesto medu, ki ga čebelarji ob tej priložnosti vsako leto razdelimo med vrtce in šole, smo se tokrat odločili za drugačno gesto. Vsem učencem in dijakom iz socialno ogroženih družin smo podarili kozarček medu in jim tako vsaj malo približali tradicionalni zajtrk v njihovem domu. Med smo dostavili na matično šolo OŠ Stična, od koder bo dostavljen v prave roke.

Letošnji tradicionalni zajtrk letos pač poteka zelo drugače, kot smo vajeni. Kljub temu pa sporočilo te akcije ostaja močno. Upajmo, da se prihodnje leto spet vrnemo med mlade nadobudneže, do takrat pa pazite nase in ostanite zdravi!

Naj medi!