Prijava na 1. praznovanje svetovnega dneva čebel

Spoštovane čebelarke in čebelarji,

vabimo vas, da se prijavite na na 1. PRAZNOVANJE SVETOVNEGA DNEVA ČEBEL – SLOVENSKI PRAZNIK 2018
, ki bo na Breznici v nedeljo 20. maja 2018, na prireditvenem prostoru med vasjo Breznica in Vrba.

Predviden prihod udeležencev na širši prireditveni prostor je od 8.00 ure dalje. Veselo poučno in okusno bo že pred pričetkom uradnega dela. Program bo kulturno bogat, seveda bomo priča nagovoru najvišjih predstavnikov držav in naše zveze. Po kosilu bo veselo in tudi vrtelo se bo na plesišču ob zvokih gorenjskega narodno zabavnega ansambla.

Na voljo je bogato nedeljsko kosilo z vključenim mesom ali vegetarijansko kosilo, brez mesa. Cena kosila je 10 EUR.

Vstop na prireditveni prostor bo zagotovljen za vse tiste, ki bodo poravnali znesek do 1. marca 2018. Prijavite se lahko na občnem zboru ali preko emaila info@cd-sticna.si.

Spoštovana vodstva čebelarskih društev!

Pripravlja se veličastno 1. praznovanje svetovnega dneva čebel katere častni  pokrovitelj bo  predsednik države g.  Borut Pahor.  Vlada Republike Slovenije pa je glavni organizator praznovanja, v njenem imenu je vodja državna sekretarka MKGP  ga. Tanja Strniša.

Samo praznovanje bo edinstven in neponovljiv dogodek za slovensko čebelarstvo in za čebelarstvo po svetu. Bo tudi poseben dogodek za našo Slovenijo.  Gre za velik organizacijski zalogaj, saj poleg slovenskih čebelarjev,  številnih čebelarskih gostov iz tujine , … pričakujemo tudi več kot 30 kmetijskih ministrov iz vsega sveta, generalnega direktorja FAO, EU komisarja za okolje in še koga.

Moja želja je, da ste na tem veličastnem dogodku  lahko prisotni  vsi slovenski čebelarji, ki to želite.  Da Vam lahko omogočimo in zagotovimo prostor na prireditvi Vas res lepo prosim, da čim preje, najkasneje pa do 1. marca pošljete prijavnico, ki ste jo dobila vodstva društev ob gradivu za članarino s strani ČZS.

Prijave rabimo predvsem zato, da zagotovimo ustrezne kapacitete šotora in samega prireditvenega prostora kot tudi zaradi vseh protokolov države…

Že vnaprej hvala in izkoristimo to edinstveno priložnost in bodimo del našega praznovanja !

Boštjan Noč, predsednik ČZS

Naj medi!